fredag 6 september 2013

Smakprov på Festivalfilmer


About Time handlar om Tim som när han fyller 21 upptäcker att han kan resa i tiden, en förmåga alla män i hans familj besuttit. Han bestämmer sig för att det är dags att förbättra sitt liv och det sker genom att han träffar den vackra men blyga flickan Mary.
Av misstag råkar han orsaka att de aldrig träffades under en av sina tidsresor. Tim måste nu försöka vinna hennes hjärta på nytt. Regisserad av Richard Curtis.  



IRL är en berättelse om Elias som fly in i online spelet The Secret World för att slippa undan sina plågoandar som verkar finnas överallt. I spelet blir han den oövervinnlige krigaren S:]iles och träffar Sc4rlet, en skicklig och vacker soldat. 
Hon vill träffa Elias IRL (In Real Life). Tveksamt går han med på det men får kalla fötter i sista stund. Elias inser att han aldrig kommer träffa Sc4rlet och bestämmer sig för att ta sitt liv. På väg mot undergången ändras allt och plötsligt flyter världarna samman. Regisserad av Erik Leijonborg. 




Red Obsession ger en inblick i hur det anrika Bordeaux hotas när intresset  för deras exklusiva produkter stiger stadig bland de nyrika i Kina samtidigt som de traditionella kunderna i USA och Storbritannien faller bort. Vinerna har alltid varit en symbol för rikedom, makt och inflytande vilket gör efterfrågan enorm men utbudet är inte oändligt. Russell Crow vägleder oss genom denna spännande dokumentär om vinmakande, Kina och den nya marknaden. Regisserad av David Roach och Warwick Ross. 




In Equality for All följer Robert Reich, en före detta Arbetsmarknadsminister i USA. Han kämpar för att öka medvetenheten kring det växande gapet i landets ekonomi samt vilka katastrofala följder det kan få för befolkningen. Regisserad av Jacob Kornbluth. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar