fredag 4 oktober 2013

HBTQ- tema


Future My Love
”Future My Love” är en unik kärlekshistoria som utmanar våra kollektiva och personliga
utopier i jakten på frihet. Maja Borg tar oss med på en poetisk road-trip mitt i den ekonomiska krisen och utforskar en radikalt annorlunda ekonomisk och social modell, samtidigt som hon på gränsen till att förlora sitt livs kärlek.
Maja Borg har en förmåga att överskrida genrer och har lyckats skapa ett konstverk som etsar sig fast och skakar om, väcker tankar och ett hopp om att en annan, bättre värld är möjlig.



På en skola i Oxnard, Kalifornien skjuter en pojke plötlsigt sin skolkamrat Larry King som avlider två dagar senare. Denna känsloladdade dokumentär ger en intressant inblick i dessa pojkars liv. Var detta ett hatbrott mot någon som visade sin homosexualitet eller fanns det andra förklaringar? Det blir en lång rättegång där många människor involverar sig som familjer plågas av ovisshet om utgången. Det här är en film om två offer – både Larry och Brandon har en historia av fysisk misshandel, båda kommer från splittrade hem, och båda söker efter en känsla av tillhörighet.



I ”Les Invisibles” möter vi elva fascinerande livsöden. På sina äldre dagar berättar huvudpersonerna om konsekvenserna av att inte dölja sin sexuella läggning i en tid när samhället avvisade dem. Arkivmaterial tar oss flera decennier tillbaka, till en tid av fördomar, rädsla och förbjuden kärlek, medan intervjuerna från idag påminner oss om hur viktigt det är att inte ge vika för just sådant.
Sebastien Lifshitz följer sina banbrytande karaktärer nära inpå livet och en ljuvlig berättelse om fördomar, frihet och konsten att följa sitt hjärta tar form.

Här är tips på kortfilmer med samma tema:
10 men
Annalyn
Chaleur Humaine
Benjamin's Flowers
Straight with you



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar