söndag 6 oktober 2013

På Flimmer idag -Söndag





Dag fyra och festivalen är i full gång. Under eftermiddagen/ kvällen kan vi erbjuda inte mindre än fyra Sverigepremiärer, så förgyll denna söndag genom att springa ner till Flimmer med en gång!


Denna film handlar om rebellen och musikälskaren Terri Hooley som råkar ut för att den blodiga konfrontationen kallad ”Troubles” stänger hans stad. I och med startandet av skivaffären ”Good Vibrations” kommer han i kontakt med och blir snart ledare för en brokig skara barn och punkare med målet att föra sin stad tillbaka till livet.

17.15 - La tendresse
Kvällen andra Sverigepremiär är en inspirerande feel-good film om Frans och Lisa som varit skilda i över 15 år men i och med att deras son skadar sig tillbringar två dagar tillsammans på en roadtrip mellan Bryssel och de franska alperna.

19.15 - Leones
En experimentell film och ett gäng ungdomar som vandrar omkring i en namnlös skog utan uppenbart mål, mening eller ursprung. Leones är som ingenting annat. Den är ett mystiskt kärleksbrev till filmkonsten som sådan, fylld med bländande naturromantiskt foto och särpräglad stämmning som ligger kvar långt längre än till eftertexterna. 

20.46 - Modus Anomali
En skarpsinnig och spännande skräckfilm om John som vaknar upp halvt begraven med total minnesförlust och försvunnen familj som dessutom förföljs av en främling beväpnad till tänderna. 


Utöver Sverigepremiärfilmerna visar vi också dessa fina filmer:

En färgstark och och genuin film som utspelar sig under andra världskriget där den nygifta Lene lämnas ensam med sin dotter då hennes man Hans skickas till Östfronten. Här utspelar sig inte dramat vid fronten, utan mitt i det tyska hemmet. En av de bästa krigsskildringar som gjorts. 

En familjevänlig och fyndig film om 15-åriga Eva vars dysfunktionella familjs tillvaro plötsligt vänds upp och ner då de får besök av en fager, lite väl perfekt tysk utbytesstudent. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar