tisdag 8 oktober 2013

På Flimmer idag - Tisdag

Idag finns det såklart massor av bra filmer att se på Flimmer. För alla smaker och intressen!

16.15 Hidden Beauties
Nouri Bouzid har gjort en stark skildring om två barndomsvänner i det arkaiska Tunisien. Aisha och Zaineb är långt ifrån militanta men får ändå slåss för sin frihet under revolutionernas tid.

18.00 Big Sur
För den inbitne Kerouac-fantasten eller bara den som är nyfiken på författarlivet för beatnikgenerationen under 50-60 talet. Den som läst Kerouac känner igen språket och stilen och filmen skildrar den tid i hans liv som inspirerade till boken med samma namn.

18.45 Hot Flashes
Amerikansk indie med Darryl Hannah och Brooke Shields som dragplåster. En film med hjärtat på rätta stället, där en grupp medelålders kvinnor i en liten Texasby återigen tar upp sin high school-sysselsättning basket och börjar spela igen.

19.30 Valentine Road
En dokumentär om allt det hat och all den kärlek som drabbar samman vid en skolskjutning. Brandon McInerney skjuter sin klasskamrat i bakhuvudet under en lektion. Vad var orsaken? Nasistiska åsikter, homofobi, psykologi? Många engagerar sig för att försöka lösa fallet.

20.00 Maniac
Elijah Wood som psykopatisk seriemördare? Främjar helt klart nyfikenheten om än med en klump i magen om vad som kommer. En ny rå version av William Lustigs kultklassiker från 80-talet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar