söndag 13 oktober 2013

På Flimmer idag - Söndag

Det har varit en härlig festival i år med många entusiastiska besökare och en del finbesök från skådespelare och regissörer men nu är vi framme vid festivalens sista dag. Passa på att se så mycket som möjligt speciellt alla 15-åringar som går in gratis. Vi hoppas att vi ses nästa år då Flimmer festivalen kommer tillbaka igen. 


Future My Love

Cykla med Moliere

Red Obsession

About Time

Spike Island

12.00 - Future My Love 
I sin hyllade dokumentär tar Maja Borg med oss på en poetisk road-trip och utforskar en radikalt annorlunda ekonomisk och social modell som föreslås av Jacque Fresco. Samtidigt är hon på gränsen till att förlora sitt livs kärlek.

12.00 - Kortfilmspaketet Flammor och Glöd
Hermeneutics
Klosterflickorna
The Birds Blessing
Slomo
Benjamins Flowers

12.15 - Casa Nostra
Vad är det egentligen som förenar en familj? ”Casa Nostra” är en poetisk och uppriktig utforskning av dessa band, svartvitt kvadratiskt format, som förenar individer i en familj.

14.00 - Cykla med Moliére
Vem skulle inte passa bättre i huvudrollen Molières pjäs ”Misantropen" än Serge, misantropen själv, som dragit sig undan från samhället?

14.00 - Konstfilm: Barnstugan
Konstnären Mattias Åkesson var stipendiat på Bergmangårdarna och gjorde då med kamerans hjälp en studie av Ingmar Bergmans hus vid Hammars. Detta har Mattias använt som en utgångspunkt för att se på relationen mellan det kollektiva och det privata.

14.15 - Reflections - Förfilm till Deflowering of Eva van End
Marks son blir angripen på bussen och istället för en rättegång ska offret och förövaren träffas på ett möte. Det blir en stark upplevelse för Mark, som ser sitt eget förflutna i sonens förövare.

14.15 - Deflowering of Eva van End
En familjevänlig och fyndig film om 15-åriga Eva vars dysfunktionella familjs tillvaro plötsligt vänds upp och ner då de får besök av en fager, lite väl perfekt tysk utbytesstudent.

15.15 - A River Changes Course
En vacker film av långfilmsdebuterande Kalyanee Mamsom presenterarar sitt hemland Kambodja genom att följa tre olika familjer. 

16.15 - Red Obssesion
En spännande och fascinerande dokumentär där Russel Crow vägleder oss genom världen av vinmakande, Kina och den nya marknaden.

16.30 - About Time
En romantisk feel-good film om 21-åriga Tim Lake som kan resa i tiden, men efter lite strul med resandet raderar han tiden då han träffade sin flickvän. Nu måste han om och om igen försöka vinna hennes hjärta.

18.00 - Hot Flashes
En berättelse om ett osannolikt basketlag med underskattade medelålders kvinnor i Texas-byn Burning Bush, alla före detta high school-mästare, som utmanar det arroganta gymnasielaget i en serie välgörenhetsmatcher för att samla in pengar till en mobil mammografienhet. 

18.00 - My Mad Fat Diary - Seriemaraton
My Mad Fat Diary är ett lika dramatiskt gripande som visuellt fantasifullt firande av de många vedermödor som hör tonåren till när man faller utanför normen på fler än ett sätt.

19.00 - Spike Island
En film om ett gång vänner i norra England, som gått och väntat så länge på att idolerna The Stone Roses ska ha konsert. Allt har lett upp till detta ögonblick, men såklart finns det ett par hinder på vägen. Ska de hinna till spelningen i tid?

20.30 - Maniac
Filmen är till stor del filmad från dess rubbade titelpersons egna ögon och vi  intar vi första parkett på en närgånget mardrömslik vansinnesfärd, genom såväl psykopatens sinne som ett strålande becksvart Los Angeles.

21.00 - Big Sur
Efter succén med hans förra bok drar sig författaren Jack Kerouacs tillbaka. Vi får följa hans kamp med alkoholism, ett liv av utanförskap och psykiska sammanbrott. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar