torsdag 10 oktober 2013

På Flimmer idag- Torsdag




A River Changes Course - 16.45
En vacker film av långfilmsdebuterande  Kalyanee Mamsom presenterarar sitt hemland Kambodja genom att följa tre olika familjer. 

Valentine Road - 17.00
En dokumentär om allt det hat och all den kärlek som drabbar samman vid en skolskjutning. Brandon McInerney skjuter sin klasskamrat i bakhuvudet under en lektion. Vad var orsaken? Nasistiska åsikter, homofobi, psykologi? Många engagerar sig för att försöka lösa fallet.

Strul - 25-årsjubileum - 18.00


Filmen går i högt tempo där Björn Skifs gestaltar kemiläraren Conny, som hamnar i fängelse när en knarkliga placerat narkotika i hans lägenhet. Saker blir hektiska när han försöker bevisa sin oskuld, tvingas planera ett värdetransportrån och förälskar sig i polisinspektör Susanne.



God Vibrations - 18.30
Denna film handlar om rebellen och musikälskaren Terri Hooley som råkar ut för att den blodiga konfrontationen kallad ”Troubles” stänger hans stad. I och med startandet av skivaffären ”Good Vibrations” kommer han i kontakt med och blir snart ledare för en brokig skara barn och punkare med målet att föra sin stad tillbaka till livet.

Future My Love - 19.00
I sin hyllade dokumentär tar Maja Borg med oss på en poetisk road-trip och utforskar en radikalt annorlunda ekonomisk och social modell som föreslås av Jacque Fresco. Samtidigt är hon på gränsen till att förlora sitt livs kärlek.

A Band Called Death - 21.00 OBS! Ny tid!
En film om det första punkbandet som grundades innan omvärlden var redo. Nästan 30 år senare lyckas dock deras musik hitta ut från vindens gömslen och upptäcks av en helt annan generation musikälskare.

Somewhere Slow - 20.45
”Somewhere Slow” är en humoristisk och på samma gång djup skildring av Anna, som påminner om hur viktigt det är att ibland våga bryta sig loss från gamla mönster och en trygg vardag för att finna lycka.

Luminaris - 20.45 - Kortfilm
I en värld helt kontrollerad av lampor har en vanlig man en plan som kan förändra sakernas natur och ordning.

John Dies at the End - 21.00
En bindgalen hybrid mellan skräck, science fiction, monsterfilm och amerikansk stoner-komedi. Apokalypsen kommer tidigt i år med och det är ingen mening med att streta emot. Omfamna istället undergången som du aldrig sett den tidigare och ta chansen att se en framtida nutidsklassiker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar